tiistai 14. helmikuuta 2012

Ovisongelmia ja kuntosaleilua

Jos ovistesteihin on luottaminen, olen totaalisesti hukannut ovikseni. Vielä viime kierrossa elättelin jonkinlaisia toiveita ovulaation tapahtumisesta, vaikka tikut elivätkin ihan omaa elämäänsä, mutta kun tästä kierrosta näyttää tulevan jokseenkin identtinen kummallisine viivoineen, alan kääntyä sen kannalle, ettei munasolut mihinkään irtoile. Kp 12 viiva näytti juuri siltä, kuin se yleensäkin näyttää siinä vaiheessa. Mutta siihen se sitten jäikin. Normaalisti viiva vahvistuu siitä niin, että selkeän plussan olen saanut kp 14. Nyt lh-huippua en ainakaan ole testiin saanut näkyviin ja olenkin tullut siihen tulokseen, että mitään ovulaatiota ei tässä kropassa tapahdu.
Yk 4 kp 10-14

Olen ottanut asian yllättävän rauhallisesti (mikä myös on merkki siitä, että ovista ei tapahdu: yleensä riehun kuin mielipuoli oviksen aikoihin ollen täysin hormonien vietävissä). Jossakin vaiheessa lienee syytä lähteä lääkärin pakeille, mutta josko vielä ensi kierron ihmettelisin ihan keskenäni tätä touhua. Ehkä hankin jopa hymynaamoja ensi kiertoon, jotta voin oikeasti luottaa testien antamaan tulokseen. Olen myös miettinyt, että kannattaako testausta jatkaa vielä tässä kierrossa, mutta ehkä jätän sen nyt tähän. Tänään on kuitenkin jo kp 15 ja viiva aamulla testissä olematon.

Kevyt -projekti on edelleen jäädyksissä omalta osaltani. Jostain syystä en vain löydä tarvittavaa tsemppiä ja se harmittaa todella paljon. Raskauskiloista kyllä puhutaan joka paikassa, mutta entä nämä mammakilot, joita tulee kerättyä ihan vain siksi, että kyyhöttää kotona sen suloisen palleron kanssa? Muuton jälkeen olen lenkkeillyt tosi vähän, hyvä kun kauppaan saan aikaiseksi lähteä. Uuteen maastoon tutustuminen on muka niin hankalaa, kun on tuota lunta joka paikassa... Sen verran kuitenkin olen asian eteen tehnyt, että kävin eilen tekemässä sopimuksen paikalliseen kuntosaliin. Sali vaikutti jokseenkin miehiseltä, vanha ja raskastekoinen, mutta kunhan vaan vauhtiin pääsen, niin uskon viihtyväni siellä hyvin. Toistaiseksi sinne pääseminen on vähän hakusassa Miähen kiireiden vuoksi, mutta eiköhän ne kohta helpota ja sitten tämä mamma lähtee kiinteytymään.

Jossakin takaraivollani kuulen pienen vienon äänen, joka muistuttaa siitä tosiasiasta, että pienelläkin painonpudotuksella on positiivisia vaikutuksia kierron säännöllisyyden ja ylipäätään raskautumisen suhteen...

5 kommenttia:

 1. Jospa ovulaatio oli niin lyhyt ettei se tuohon sarjaan ehtinyt. Itse meinasin kokeilla seuraavasta kierrosta lähtien testausta 2 kertaa päivässä. Minullakin testit ovat jääneet valjuiksi eli testiviiva on kontrolliviivaa vaaleampi.

  VastaaPoista
 2. Varmistitko viime kierrossa ovulaation lämmön noususta?Siitä näkee aika hyvin onko ovis ollu vaikka ei niin jokapäivä mittailiskaan, mulla ainakin nousee oviksen jälkeen sen puoli astetta. Mutta niinhän se valitettavasti on että mitä enemmän tulee ikää sen enempi siellä välissä voi olla niitä ovuloimattomia kiertoja ja ovis tikutkin voi sen lh huipun näyttää vaikka irtoamista ei sitten tapahtuisikaan. Ja joskus taas ovis voi livahtaa niin nopeesti ohi että ite jää ikäänkuin jälkijunaan, joskus taas kierto voi heittää niin että ovis tulee"normaalia" myöhemmin. Mulla viime kesän tärpit kävi niinkin eri aikaan (ovis)kun kp17(kesäkuu) ja kp12(elokuu)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jatkuu..niin, noi molemmat tärpit meni varhain kesken ja molemmissa kierroissa oli clomit apuna jotka tuntu alkuun venyttävän kiertoa ja sittemmin lyhentävän sitä. Onnea sinulle oviksen bongailuun! Ja tosiaan se lääkäriin meno varmaan ihan hyvä juttu jos tuntuu et ovuloimiset jää ni saa sitten siihen apuja.

   Poista
 3. Junna, tuota itsekin tietysti toivon, että lh-huippu on ollut niin lyhyt, ettei näy testeissä. Mutta kai sitä ottaa kaiken, mikä kierrossa muuttuu, kovin vakavasti ja pyrkii analysoimaan ja pohtimaan viimeisen päälle, että missä "vika".
  Tuota 2x/päivä testailua olen harrastanut, mutta yleensä vasta kun viivat ovat sen verran vahvat, että oviksen ajankohta alkaa olla käsillä. Ehkäpä otan metodin käyttöön ensikierrossa.

  Välikatoneetu, mä olen suhtautunut hiukan skeptisesti tuohon lämmönmittaukseen lähinnä siksi, että olen kuullut sen olevan niin herkkää touhua. Tai siis, että jotta tulos olisi luotettava, lämpö pitäisi mitata joka päivä samaan aikaan ennen kuin on sängystä ylös kömpinyt. No juu, minä olen kömpinyt viime yönä vaivaiset 8 kertaa korjaamaan tuttia ja kääntämään Pikku Ukkoa takaisin selälleen, joten en oikein tiedä kuinka luotettavaa dataa lämmöistä saisi. Mutta ehkä se olisi ihan kokeilemisen arvoinen juttu silti. Kiitos siis, kun muistutit asiasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips, vielä tuosta lämmön mittaamisesta..oon kyllä lukenu kans noi jutut siitä aamulämmöstä ennen ylös nousua ja aina samaan aikaan jne. mutta tuo ois mullekin vuorotyöläisenä täysin mahdotonta, mä mittaankin siis ihan epävirallisesti ;)
   mut koitan toki suht samoihin aikoihin ja samassa"tilanteessa", mä en nykyään mittaile joka päivä mut viime kesänä mittasin 2 perättäistä kiertoa(joista toinen olikin tärppikierto) ja merkkasin ylös, mittasin aina illalla kun olin rauhottunu sohvalle tv:n ääreen tai töissä tauolla kun lueskelen. Alkukierron mulla järestään on lämmöt 36,4-8 ja oviksen jälkeen 37+, siitä ne sitten laskee kierron loppua kohden ja ennen menkkoja tipahtaa normaaliin, plussa kierroissa kierron lopussakin 37,3. Nykyään mä mittaan oviksen jälkeen ja "varmistan" sen ja sit loppukierrossa saatan mitata ni siitä mä kyllä itelläni voin "ennustaa" menkkojen alun tai ainakin sen etten raskaana ole. Täysin epävirallista siis mutta kun "tuntee" itseään ni voi omalla kohdalla jotain päätellä.

   Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita!